Istorija događaja za računovođe u Sloveniji

Dan PANTHEON računovođa je tradicionalni događaj za računovođe još od 2011. godine. 2020. godine očekujemo više od 500 posetilaca ovog događanja koje će biti održano na pet lokacija u regionu – u Srbiji, Bosni i Hercegovini,  Hrvatskoj, Sloveniji i Severnoj Makedoniji.

Na događaju ćemo direktore računovodstava i računovodstvenih servisa, finansijske radnike i knjigovođe upoznati sa najnovijim alatima i uslugama za računovođe, savetima za optimizaciju rada, zakonodavnim i PANTHEON novostima kao i važnim informacijama  o zaključku godine i otvaranju nove.

Dan PANTHEON računovođa je događaj na kom morate prisustvovati.

2019

23. 1. 2019, POSLOVNA HIŠA UNIJA, BREZOVICA

Dan PANTHEON računovođa

23. januara 2019. održali smo peti događaj za računovođe kao odgovor na brojne zakonske promene nakon 1. januara 2019. godine.
Predstavili smo izmene i dopune Pravilnika o ambalaži i otpadu, kao i promene i novosti u PANTHEON-u. Na događaju smo uz pomoć  stručnjaka za poresko zakonodavstvo, SAS, ambalažu i PANTHEON pokazali praktična rešenja i odgovorili na sledeća pitanja:

 • Kako obračunati promene u SRS-u?
 • Koje su novosti ZDDV-1 i ZDDPO-2 i kako ih razumeti u praksi?
 • Kako postići automatizaciju PDV-a uz pomoć poslovnog procesa (Workflow) u PANTHEON-u  i kako direktno podneti PDV prijavu preko interneta?
 • Kako poslovni proces(Workflow) može olakšati zaključak godine i automatska knjiženja?
 • Kako se pripremiti za podnošenje DDPO-a i godišnjeg izveštaja za 2018. godinu i koje su povezane novosti u PANTHEON-u?
 • Koje su promene u minimalnoj plati od januara 2019. i promene pri obračunu plate u PANTHEON-u?

2016

4. 2. 2016, HOTEL FOUR POINTS BY SHERATON, LJUBLJANA

Dan PANTHEON računovođa

4. februara 2016. u Kongresnoj dvorani Plečnik 1, u hotelu Four Points u Ljubljani, održan je četvrti poslovni događaj  “Dan računovođa”. Razgovarali smo o zakonskim izmenama nakon 1. januara 2016. i povezanim novostima u PANTHEON-u:

 • Zakonodavne novosti nakon 1. januara 2016.
 • Predviđene promene PDV-a u 2016. godini
 • PANTHEON blagajna i bezgotovinsko plaćanje
 • Izmene i dopune ZGD-1 i SAS 2016
 • Jedinstveni kontni plan 2016. i SAS 2016 i povezane izmene u PANTHEON-u.
 • Novosti na REC obrascima od 1. januara 2016. – izdanje M4, izmene minimalne plate, pogodnosti za starije od 55 godina i ostale novosti u modulu Kadrovi

Ugostili smo stručnjake iz ZDSS i PANTHEON savetnike iz preduzeća Datalab Technologies d.d. i Datalab d.o.o

2015

5. 2. 2015, Austria Trend Hotel, Ljubljana

Dan PANTHEON računovođa

Na trećem edukativnom događaju Dan PANTHEON računovođa, u organizaciji Datalab Tehnologije d.d. i Datalab SI d.o.o. koji smo zajedno realizovali 5. februara u hotelu Austria Trend u Ljubljani, smo uvodno predstavili izazove koje nam donosi 2015. godina. 

 „Poreske novosti i stvarnost 2015“ su predstavili gosti: gđa. Simona Štravs, univ. dipl. prav., poreski savetnik i predsenik ZDSS, DEPS Consulting d.o.o., i Maja Dolinar Dubokovič, univ. dipl. ekon., poreski savetnik, Movens d.o.o.

U okviru Redovnog programa događaja održane su demonstracije na temu Zakonodavnih novosti i novosti u PANTHEON-u. Predstavili smo važne novosti i planirane novosti u razvoju u modulu Novac, uređeno gotovinsko poslovanje – RA mobilna blagajna, novosti SRS i nova računovodstvena uputstva, novosti o pripremi bilansa, zaključivanje godine i ostale novosti u modulu NOVAC, kontroling i analiza računovodstvenih podataka i računovodstveni izveštaji, novosti u modulu KADROVI i smernice za rad sa eRačuna sa računovodstvenim službama.

ah.

2012

21. 11. 2012, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

2. PANTHEON KONFERENCIJA ZA RAČUNOVOĐE

21. novembra 2012. u ljubljanskom izložbenom i kongresnom centru održana je druga specijalizovana konferencija za sve računovođe / knjigovođe. Uvodni deo konferencije je otvorio predsednik uprave Datalab, g. Andrej Mertelj, koji je prvo predstavio inovacije poslovno-informatcionog programa PANTHEON sa svojim kolegama, a zatim je apelovao na svoje korisnike da još intenzivnije koriste web stranicu (U-stranicu) kao alat za rad s PANTHEON-om i da kreiraju sadržaj za njega.

Usledila su predavanja o radu sa PANTHEON-om i mnogim drugim područjima – računovodstvo, upravljanje, porezi, prodaja itd. Učesnici konferencije bili su impresionirani brojnim stručnjacima – dr. Branko Mayr, dekan Fakulteta za knjigovodstvo, dr. Živko Bergant, docent na Fakultetu za računovodstvo, PANTHEON stručnjaci i mnogi drugi.

2011

25. 11. 2011, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

1. PANTHEON konferencija za računovođe

25. novembra 2011. godine, u izložbenom i kongresnom centru u Ljubljani održan je prvi specijalizovani događaj za knjigovođe i računovođe. Konferencija je održana paralelno u 4 različite dvorane u jednom danu.

Uvodni deo konferencije je otvorio izvršni direktor preduzeća Datalab, g. Andrej Mertelj i dr. Nakon toga usledio je okrugli sto sa direktorima tri računovodstvene službe, pod nazivom “Finalist / najbolji računovodstveni servis”, koju je vodila Edita Cetinski Malnar, urednica i voditeljka emisije Prava ideja na RTV Slovenija. Gosti su razgovarali o svojim poslovnim načinima i podelili sa publikom mnoge korisne recepte za uspešne računovodstvene usluge.

Održana su predavanja o radu sa PANTHEON-om i stručne oblasti – računovodstvo, upravljanje, porezi, prodaja itd. Učesnici konferencije bili su impresionirani mnogim stručnim gostima, stručnjacima PANTHEON-a i mnogim drugima. Konferencija je završena zabavom povodom 1. godišnjice korisničkih stranica korisnika PANTHEON-a, gde smo se najprije prisetili uspomena na prvu godinu naše intenzivne komunikacije sa korisnicima PANTHEON-a.