Gosti okruglog stola

Dan PANTHEON računovođa 2020.

OKRUGLI STO

Digitalizacija, trendovi u računovodstvu, najveći izazovi u 2020. i budućnost

U okviru okruglog stola razgovaraćemo sa našim gostima o Accountingu 3.0 – digitalizaciji i automatizaciji računovodstva (kakve promene digitalne tehnologije donose u računovodstvo, šta pokazuju rezultati studija i šta je pokazala svetska i evropska praksa, digitalizacija i automatizacija računovodstva uz PANTHEON – danas i ubuduće), o digitalizaciji računovodstva na primerima dobre prakse knjigovodstvenih agencija (koji su bili glavni razlozi za digitalizaciju u knjigovodstvenoj agenciji, koje konkretne prednosti i poboljšanja su agnencije dobile od uvođenja digitalizacije, koje konkretne pozitivne rezultate je to donelo u svakodnevnom radu zaposlenih i vodećih kadrova). pričaćemo i o trendovima u računovodstvu, najvećim izazovima i viziji budućnosti (uloga računovođe/računovodstvene profesije danas i u budućnosti, kako se prilagoditi i pripremiti na promene) i još puno toga.

Miodrag Ranisavljević

PoslovniSoftver.net
Moderator okruglog stola

Gosti okruglog stola

Dragana Marić

Sa iskustvom u vođenju poslovnih knjiga više od 20 godina, danas je vlasnik uspešne Knjigovodstvene agencije DarMil i direktor DarMil Accounting doo u Beogradu. Ipak knjigovođe u Srbiji je prepoznaju kao osnivača najveće neformalne Facebook grupe knjigovođa u regionu, koja danas broji skoro 17.000 članova. Njeno nesebično zalaganje za knjigovodstvenu struku, međusobno pomaganje, savetovanje i druženje sa knjigovođama rezultiralo je osnivanjem Udruženja Računovođa i Knjigovođa Srbije (URIKS) čiji je Dragana Marić Osnivač, Član upravnog odbora i Predsednik Skupštine.

»Deljenje saveta i međusobna pomoć, neće umanjiti vrednost vašeg znanja! Naprotiv, zajednica zna kako da vrednuje podršku i zalaganje pojedinca a svakom od nas bi dovoljna satisfakcija trebalo da bude doprinos napredovanju zajednice.«

Igor Tatić

Završio Ekonomski fakultet – Univerzitet u Beogradu (1998. godine). Specijalnost: Porezi i Međunarodni standardi finansijskog izveštavanja (MSFI), kojima se bavi više od 20 godina. Osnivač privrednog društva Poreska kancelarija Tatić i odgovorni urednik časopisa POREZI I RAČUNOVODSTVO.

„Problem možemo da rešimo za pet minuta, ali prethodno smo uložili hiljade sati.“

Nataša Todorović

Diplomirani ekonomista, ovlašćeni računovođa i poreski savetnik. Vlasnik i direktor kompanije DENEX doo iz Beograda, koja se bavi pružanjem usluga iz oblasti računovodstva i poreskim savetovanjem. Član Udruženja poreskih savetnika Srbije i član Odbora za direktne poreze u CFE – organizaciji poreskih savetnika Evrope u Briselu. Predavač na seminarima iz oblasti poreskih zakona. 

„Bez sumnje je novo doba digitalne tehnologije ostavilo iza sebe tradicionalno vođenje poslovnih knjiga. Brzi i neprekidni tehnološki napredak, koji donosi velike mogućnosti ali i izazove, glavni je pokretač promena za većinu industrija, uključujući i računovodstvenu profesiju. Automatska razmena podataka i njihova obrada kroz savremena ERP rešenja, poput PANTHEON-a, čine stub savremenog računovodstva, bez kojeg dalji razvoj kompanija ne bi bio moguć.“

Slobodan Nemčev

Vlasnik knjigovodstvene agencije Sine Qua Non, dugogodišnji PANTHEON korisnik i partner za implementaciju i podršku korisnicima.